wypicie piwa a jazda samochodem

Rozmaitości, inne tematy, czyli wszystko to, czego nie znalazłeś w pozostałych działach.
Justyna78

wypicie piwa a jazda samochodem

Post autor: Justyna78 »

Cześć wszystkim! ;) Jestem kobietą i potrzebuję Waszej pomocy w temacie, który może wydawać się kontrowersyjny - wypicie piwa a jazda samochodem. Wiem, że wiele osób uważa, że to niebezpieczne i nieodpowiedzialne, ale chciałabym poznać Wasze opinie i doświadczenia w tej kwestii.

Sytuacja, w której się znalazłam jest taka: niedawno zostałam zaproszona na imprezę u znajomych, gdzie wiem, że będzie podawane alkohol. Zazwyczaj nie piję, ale chciałabym wypić jedno piwo, aby nie czuć się niekomfortowo wśród innych. Jednocześnie wiem, że będę musiała wrócić do domu samochodem, ponieważ nie ma możliwości skorzystania z transportu publicznego.

Nie chcę narazić siebie ani innych na niebezpieczeństwo, dlatego zwracam się do Was z pytaniem - czy wypicie jednego piwa może mieć wpływ na moją zdolność do prowadzenia samochodu? Czy istnieje jakaś granica, po której nie powinnam już wsiadać za kierownicę? Czy są jakieś sposoby, aby szybko wytrzeźwieć?

Bardzo zależy mi na Waszej opinii, ponieważ nie chcę podejmować nieodpowiedzialnych decyzji. Proszę o udzielanie konstruktywnych odpowiedzi, a nie moralizowanie. Dziękuję z góry za pomoc!

gry potrawy świąteczne