Sardynia to przepiękna włoska wyspa, pełna urokliwych plaż, malowniczych miasteczek i pysznej kuchni. A co najlepsze, można tam dotrzeć własnym samochodem, co daje dużą swobodę i możliwość zwiedzania po swojemu.
Podróż z Polski do Sardynii zajęła nam około 2 dni, ale było warto. Przejechaliśmy przez Austrię, Słowenię i Włochy, podziwiając piękne krajobrazy i zatrzymując się w urokliwych miejscowościach. Na miejscu wynajęliśmy apartament z widokiem na morze i codziennie wyruszaliśmy na wycieczki po okolicy.
Najbardziej zapadły mi w pamięć plaże na północnym wybrzeżu, gdzie woda była krystalicznie czysta, a piasek biały jak śnieg. Ale nie tylko plaże są warte uwagi, również miasta takie jak Alghero czy Cagliari zachwyciły mnie swoim urokiem i klimatem.
Podczas podróży samochodem mieliśmy też okazję spróbować lokalnych specjałów, takich jak pyszne makarony z owocami morza czy tradycyjna pizza sardyńska. Polecam też wybrać się na degustację lokalnego wina, które jest wyśmienite.
Podsumowując, podróż na Sardynię samochodem to nie tylko wygodne i ekonomiczne rozwiązanie, ale także niezapomniane wrażenia i możliwość poznania pięknych miejsc. Gorąco polecam wszystkim, a ja już planuję kolejną wyprawę!
wirus komputer zablokowany przez policję