rękojmia z tytułu sprzedaży samochodu
Rozmaitości, inne tematy, czyli wszystko to, czego nie znalazłeś w pozostałych działach.
-
Wacław_74
rękojmia z tytułu sprzedaży samochodu
Post autor: Wacław_74 »
Witam
Jestem mężczyzną i potrzebuję pomocy w temacie rękojmi z tytułu sprzedaży samochodu. Kilka miesięcy temu zakupiłem używany samochód od prywatnego sprzedawcy. W momencie transakcji wszystko wydawało się być w porządku, jednak po kilku tygodniach zaczęły pojawiać się problemy techniczne. Okazało się, że samochód ma poważne usterki, które nie zostały wymienione w ogłoszeniu ani nie zostały wspomniane podczas negocjacji. Zwróciłem się do sprzedawcy z prośbą o naprawę lub zwrot pieniędzy, jednak ten odmówił, twierdząc że sprzedawał samochód "w stanie widocznym". Nie mam doświadczenia w tego typu sytuacjach i nie wiem jakie są moje prawa jako kupującego. Czy mogę liczyć na rękojmię z tytułu sprzedaży samochodu? Czy sprzedawca jest odpowiedzialny za usterki, które pojawiły się po zakupie? Bardzo proszę o pomoc i poradę w tej sprawie. Zależy mi na rozwiązaniu tego problemu w sposób jak najbardziej korzystny dla mnie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i wskazówki.