odstąpienie od umowy kupna samochodu a oc

Rozmaitości, inne tematy, czyli wszystko to, czego nie znalazłeś w pozostałych działach.
Ida

odstąpienie od umowy kupna samochodu a oc

Post autor: Ida »

Cześć! ;)
Jestem kobietą i potrzebuję pomocy w temacie odstąpienia od umowy kupna samochodu a oc. Kilka tygodni temu zakupiłam używany samochód od prywatnego sprzedawcy. Niestety, po krótkim czasie okazało się, że pojazd ma poważne usterki, które nie zostały ujawnione podczas transakcji. Zwróciłam się do sprzedawcy z prośbą o zwrot pieniędzy lub naprawę auta, jednak ten odmówił i nie chce ponieść odpowiedzialności za wady pojazdu. W związku z tym, chcę odstąpić od umowy i odzyskać swoje pieniądze. Niestety, nie mam doświadczenia w tego typu sprawach i potrzebuję pomocy w ustaleniu procedury odstąpienia od umowy oraz w uzyskaniu odszkodowania za poniesione straty. Bardzo zależy mi na szybkim i skutecznym rozwiązaniu tej sytuacji, dlatego zwracam się z prośbą o wsparcie i porady w tym temacie. Będę wdzięczna za każdą pomoc i wskazówki, które pozwolą mi odzyskać swoje prawa jako konsumenta. Dziękuję z góry za poświęcony czas i zrozumienie. Pozdrawiam!