Nigdy wcześniej nie korzystałem z takiej usługi, dlatego nie wiem, jakie są jej koszty i jakie warunki muszę spełnić, aby móc z niej skorzystać. Czy muszę mieć specjalne ubezpieczenie, czy wystarczy standardowa polisa OC? Czy assistance obejmuje również naprawy mechaniczne czy tylko holowanie pojazdu? Jestem zaniepokojony, ponieważ nie chcę ryzykować utraty czasu i pieniędzy w przypadku awarii samochodu w obcym kraju.
Dodatkowo, chciałbym dowiedzieć się, czy istnieją jakieś różnice w zakresie assistance samochodowego między krajami europejskimi. Czy w niektórych krajach jest on bardziej rozbudowany, a w innych mniej? Czy mogę liczyć na pomoc w przypadku drobnych usterek, takich jak przebicie opony czy wyczerpanie się akumulatora?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje i porady od osób, które miały już doświadczenie z assistance samochodowym za granicą. Chcę być przygotowany na ewentualne sytuacje i mieć pewność, że w razie potrzeby będę mógł liczyć na fachową pomoc. Dziękuję z góry za wszelką pomoc i rady.