Z tego co wiem, przerejestrowanie samochodu z zachowaniem tablic jest możliwe, ale wymaga spełnienia pewnych warunków. Przede wszystkim, muszę posiadać ważne ubezpieczenie OC oraz aktualne badanie techniczne pojazdu. Ponadto, muszę mieć przy sobie wszystkie niezbędne dokumenty, takie jak dowód rejestracyjny, dowód osobisty oraz umowę kupna-sprzedaży.
Jednak moja sytuacja jest nieco skomplikowana, ponieważ nie jestem właścicielem samochodu, a jedynie kupiłem go od znajomego. Nie mam więc umowy kupna-sprzedaży, a jedynie potwierdzenie przelewu pieniędzy na jego konto. Czy w takiej sytuacji będzie możliwe przerejestrowanie samochodu z zachowaniem tablic? Czy potrzebuję jakichś dodatkowych dokumentów czy zaświadczeń?
Bardzo zależy mi na zachowaniu obecnych tablic, ponieważ są one dla mnie ważnym elementem samochodu. Proszę o pomoc i poradę w tej sprawie. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację i może podzielić się swoimi doświadczeniami? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i rady dotyczące przerejestrowania samochodu z zachowaniem tablic. Dziękuję z góry za pomoc!