samochód pobiera płyn chłodniczy

Rozmaitości, inne tematy, czyli wszystko to, czego nie znalazłeś w pozostałych działach.
Arkadiusz_66

samochód pobiera płyn chłodniczy

Post autor: Arkadiusz_66 »

Cześć ;) Jestem mężczyzną i potrzebuję pomocy w temacie samochodu, który pobiera płyn chłodniczy. Ostatnio zauważyłem, że po przejechaniu kilku kilometrów pojawia się alarm o niskim poziomie płynu chłodniczego. Sprawdziłem poziom i faktycznie był bardzo niski, więc uzupełniłem go. Jednak po kolejnej jeździe sytuacja się powtórzyła. Nie mam pojęcia, co może być przyczyną tego problemu. Nie zauważyłem żadnych wycieków ani plam pod samochodem, więc wydaje mi się, że płyn gdzieś się ulatnia. Nie jestem specjalistą od mechaniki, więc nie wiem, co mogę zrobić, żeby rozwiązać ten problem. Nie chcę ryzykować dalszej jazdy, bo obawiam się, że może to doprowadzić do poważniejszych uszkodzeń silnika. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Czy ktoś miał podobny problem i może mi doradzić, co mogę zrobić w tej sytuacji? Czy może to być jakiś prosty problem, który mogę sam rozwiązać, czy konieczna będzie wizyta u mechanika? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i rady. Jestem zależny od samochodu w codziennym życiu, więc bardzo zależy mi na szybkim rozwiązaniu tego problemu. Liczę na Waszą pomoc!