snieg na dachu samochodu mandat

Rozmaitości, inne tematy, czyli wszystko to, czego nie znalazłeś w pozostałych działach.
natalia_65

snieg na dachu samochodu mandat

Post autor: natalia_65 »

Witam ;) Jestem kobietą i potrzebuję pomocy w temacie sniegu na dachu samochodu i ewentualnego mandatu. Ostatnio spadł u nas duży śnieg, a ja nie mam garażu, więc muszę parkować samochód na zewnątrz. Niestety, nie mam możliwości regularnego oczyszczania dachu z opadów, co może skutkować jego uszkodzeniem. Dodatkowo, słyszałam, że za nieodśnieżony dach samochodu można dostać mandat. Nie chcę narazić się na dodatkowe koszty, dlatego szukam informacji na temat tego, jakie są konsekwencje braku odśnieżenia dachu oraz jakie są zalecenia w tej kwestii. Czy istnieje jakiś wyjątek dla osób, które nie mają możliwości regularnego oczyszczania dachu? Czy istnieją sposoby na zabezpieczenie auta przed uszkodzeniami spowodowanymi przez śnieg? Bardzo zależy mi na tym, aby uniknąć problemów związanych z nieodśnieżonym dachem samochodu, dlatego proszę o pomoc w tej kwestii. Z góry dziękuję za wszelkie informacje i rady.