przejazd samochodem prywatnym w celach służbowych

Rozmaitości, inne tematy, czyli wszystko to, czego nie znalazłeś w pozostałych działach.
Pola-82

przejazd samochodem prywatnym w celach służbowych

Post autor: Pola-82 »

Witam! Jestem kobietą i potrzebuję pomocy w temacie przejazdu samochodem prywatnym w celach służbowych. W najbliższym czasie mam zaplanowane kilka ważnych spotkań biznesowych w różnych miejscach, do których nie mam dostępu komunikacją publiczną. Nie posiadam również własnego samochodu, dlatego zwracam się z prośbą o poradę, jak najlepiej zorganizować przejazdy. Czy warto skorzystać z usług wypożyczalni samochodów czy może lepiej zatrudnić kogoś do prowadzenia mojego auta? Jakie są koszty i jakie formalności trzeba spełnić? Dodatkowo, czy istnieje możliwość odliczenia kosztów przejazdu od podatku? Jest to dla mnie bardzo ważna kwestia, ponieważ chcę uniknąć niepotrzebnych wydatków, a jednocześnie zapewnić sobie wygodny i bezpieczny transport. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i porady od osób, które miały już doświadczenie w organizacji przejazdów służbowych samochodem prywatnym. Dziękuję z góry za pomoc! :D